ASELSAN, İngiltere’de gerçekleştirilen atık yönetimi araştırması alanında “Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü”nde gümüş ödüle layık görüldü ve “Yeşil Dünya Elçisi” oldu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre ASELSAN, değerleri ve topluma ve çevreye katkılarından dolayı dünya sahnesinde ödüller kazanmaya devam ediyor. Atık yönetimi faaliyetleriyle Birleşik Krallık’ta düzenlenen Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülleri‘nde gümüş ödül alan şirket, dünya çapındaki çevre otoritelerinin en prestijli yarışmalarında “yeni bir “iklim lideri” ekleyerek öne çıktı. ASELSAN bu ödülle “Yeşil Dünya Elçisi” oldu.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Prof. Haluk Görgün, sürdürülebilir yaşam için sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu nedenle çevreyi korumayı birinci öncelikleri olarak gördüklerini ve çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Görgün, şunları kaydetti: “Günümüzün modern yaşam koşulları ve tüketim süreçleri göz önüne alındığında, günlük hayatta israfın önlenmesi kişi ve kuruluşların kaçınılmaz bir sorumluluğu haline gelmiştir. ASELSAN’ımız kişisel atık yönetimini de içeren bir atık yönetim sistemi geliştirmiş ve 2019 yılında sıfır atık yönetim sistemini oluşturmuştur. Bu sistem ile atık yönetimimiz daha güçlü hale gelmiştir.”
Görgün, samimi ve gerçekçi sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik projelerin dünya çapında prestijli ödüller almaya devam edeceğini vurgulayarak, ASELSAN’ın “Yeşil Dünya Elçisi” olarak çevreye ve topluma katkı sağlayan milli bir güç olmaya devam edeceğini söyledi.
ASELSAN’ın gelişmesiyle birlikte şirket parkının kafeteryasında çöp ayrıştırma istasyonları kurulmuş, plastik çöp ve yemek artıkları gibi çöpler ayrıştırılmaya başlanmıştır. Kamusal alanda ofisten toplanan çöp kutuları yerine kağıt, plastik, metal, cam, biyolojik olarak parçalanabilen, diğer ve pil atık kutuları içeren siteler yer alıyor. Ofis ve çalışma alanlarındaki atık ayrıştırma istasyonlarının yanı sıra, kampüs girişinde ve otoparkta elektronik atık, bitkisel yağ atıkları, giysi ve oyuncak toplama kutuları da kurulmuştur. Doğal kaynakların tüketimini azaltmak için çalışma alanında kağıt bardak kullanımına son verildi ve tüm çalışanlara cam ve porselen bardak değişimi sağlandı. Atık ayrıştırma istasyonunda toplanan biyolojik olarak parçalanabilen atıkları ve pişirme işlemi sırasında oluşan bitkisel atıkları kompostlamak için kompost makinesi satın alındı. Ayrıca hayvan barınağı ile uygun artıklar konusunda anlaşmaya varıldı.